Cześć,

Nazywam się Natalia Farian i jestem dietetykiem!

Ukończyłam studia wyższe na kierunku dietetyka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Na obecną chwilę kontynuuję swoją edukację w zakresie psychodietetyki na studiach podyplomowych. Stale rozwijam się, biorąc udział w dodatkowych szkoleniach i konferencjach z zakresu żywienia człowieka. Dietetyka jest nie tylko moją pracą, ale również pasją

Doświadczenie zdobywałam podczas praktyk dietetycznych w prywatnych gabinetach dietetycznych pod okiem doświadczonych dietetyków.

W pracy z pacjentem najważniejsze jest dla mnie holistyczne podejście, by jak najlepiej pomóc moim podopiecznym. Tworząc zalecenia żywieniowe i plany dietetyczne biorę pod uwagę rodzaj pracy danej osoby, możliwości finansowe, preferencje smakowe oraz zasoby psychoenergetyczne i czasowe. Dzięki temu pacjenci są w stanie realizować zalecenia, plany żywieniowe i osiągać swoje cele. Zawsze kieruję się aktualną wiedzą opartą na najnowszych wytycznych i badaniach naukowych.

Swoją pracę dyplomową napisałam na temat „Dietoterapii w rozroście bakteryjnym jelita cienkiego (SIBO)”. To właśnie układ pokarmowy, jego funkcjonowanie i mikrobiota jelitowa człowieka są prywatnie moim największym zainteresowaniem. Oferuję również wsparcie żywieniowe w innych jednostkach chorobowych takich jak:

  • insulinooporność,
  • zaburzenia hormonalne u kobiet (PCOS, endometrioza, nieregularne miesiączki, trądzik),
  • zaburzenia metaboliczne (cukrzyca typu II, zaburzenia lipidowe, dna moczanowa),
  • zaburzenia i choroby układu pokarmowego (choroba wrzodowa, refluks, IBS, SIBO, gastropareza, dyspepsja czynnościowa, czynnościowe zaburzenia układu pokarmowego),
  • nadciśnienie,
  • choroby tarczycy (niedoczynność tarczycy, Hashimoto).

Szkolenia

I konferencje..

Poniżej możesz zapoznać się z listą szkoleń oraz konferencji, które do tej pory ukończyłam:

Szkolenia:
  • Dietetyka i suplementacja – Jakub Mauricz, poziom I,II,III, 2017-2018
  • Żywienie kobiet w ciąży i dzieci, Jakub Mauricz, 2018
  • Dietoterapia w pigułce – Paulina Ihnatowicz i Emilia Ptak, 2020
  • Przedsiębiorczy dietetyk, 2020
  • Układanie jadłospisów i obsługa klienta, 2022 (Przedsiębiorczy dietetyk)
  • Psychologia dla dietetyka, Magda Hajkiewicz-Mielniczuk, Warsztat Nauki
  • SIBO – od objawów do zdrowia, Emilia Cesarek, 2021
  • Szkolenie „Niska ferrytyna. Anemie.”, Emilia Cesarek, 2022
Konferencje:
  • X ogólnopolska konferencja Dietetyki, Polskie stowarzyszenie dietetyków, 2020
  • II konferencja żywienie a zdrowie prokreacyjne kobiety, 2020
  • Konferencja naukowa “Insulinooporność – podejście holistyczne”, Fundacja Insulinooporność, 2022

Konsultacja z dietetykiem online

Chcesz otrzymać wsparcie żywieniowe i profesjonalną opiekę dietetyka? To właśnie podczas konsultacji online omawiamy Twoje problemy i wyzwania, odpowiem na wszystkie nurtujące Cię pytania, a na koniec ustalamy dalsze działania i cele.